Jacob Roggeveenhof

Door Julia Andriessen

Als inwoner van de wijk Klarenbeek-Veersepoort heeft u vast wel van ons gehoord: de studenten van University College Roosevelt die sinds elf jaar in verschillende campuslocaties verspreid over Middelburg wonen. Het zou wel eens zo kunnen zijn dat u wel eens achter een internationale student in de rij voor de kassa stond in de Jumbo, of dat u een groepje studenten druk pratend – in het Engels – voorbij zag lopen. De studenten die u tegenkomt in uw buurt wonen hoogstwaarschijnlijk in studentenflat Jacob Roggeveenhof: een campuslocatie met ongeveer 180 inwoners, gelegen in Klarenbeek.
De studenten van de UCR komen uit alle uithoeken van de wereld om hier in Middelburg te studeren. In een provinciale stad als Middelburg zijn internationale studenten een grappige toevoeging, en ze zijn er helaas één die niet altijd even goed mengt met de lokale bewoners. Dit heeft natuurlijk te maken met de taal, maar ook met het feit dat de studentengemeenschap van de UCR behoorlijk hecht is, en daarom automatisch vrij gesloten.
In deze hechte gemeenschap wordt af en toe vergeten dat het studentenleven luidruchtig kan zijn en de buren overlast kan bezorgen. Op dinsdag- en vrijdagavond wordt er regelmatig uitgegaan en tot laat in de avond luid gelachen en gepraat buiten de gebouwen. Dit is natuurlijk niet fijn voor de omwonenden.
Om overlast te voorkomen, en om contact met de buren van de campuslocaties te onderhouden bestaat Huurdersvereniging University College Roosevelt Studenten (ook wel de Housing Affairs Council genoemd onder de studenten). Wij doen altijd ons best om te voorkomen dat studenten lawaai maken ’s avonds laat of andere overlast veroorzaken. Daarnaast zijn we als Huurdersvereniging heel graag in contact met u in het geval u last heeft van het gedrag van studenten. Omdat ons bestuur uit studenten bestaat kunnen wij na overlast direct de studenten benaderen. Zo hopen we dat we het samenwonen van internationale studenten en lokale bewoners gemakkelijk en prettig kunnen maken!
In het geval van vragen, opmerkingen of klachten kunt u een e-mail sturen naar hac@ucr.nl. De campusoudste zal dan contact met u opnemen (afhankelijk van uw voorkeur via de e-mail, telefonisch of in persoon) om de vraag te beantwoorden of de opmerking/klacht te bespreken.