Stichting Klarenbeek Veersepoort is opgericht om financiële middelen aan te vragen en te beheren voor activiteiten en voorzieningen in de wijk. Allerlei kleine en grote groepen wijkbewoners kunnen gebruik maken van de diensten van de stichting.

Deze stichting heeft het beheer van de financiën van de Sprenckweide overgenomen van de Bewonersvereniging Hof ter Veste, die destijds de aanvraag verzorgde, maar het beheer niet langer voor haar rekening kon nemen.

De stichting is niet verantwoordelijk voor de activiteiten van de bewonersgroepen die gebruik maken van de financiële diensten van de stichting.

Het bestuur van de stichting bestaat uit wijkbewoners, die ook deelnemen aan het overleg met de gemeente in het Wijkteam Klarenbeek Veersepoort.
Het eerste bestuur bestaat uit Wim Oving, Ben Lap en Frans Pieterse. De stichting is bereikbaar via stichting@klarenbeekveersepoort.nl.
Dit is dus weer een andere stichting dan de Stichting Klarenbeek Actief, waarin de Wijkvereniging Klarenbeek zich heeft omgevormd en die activiteiten in de buurt Klarenbeek organiseert, zoals met Halloween, Sinterklaas en Pasen.

Documenten van de Stichting Klarenbeek Veersepoort vindt u hier:
Jaarrekening 2021
Toelichting financiën 2021