NLDoet, ook bij ons in de buurt! Op vrijdag 15 maart vanaf 9.30 uur tot ongeveer 12.30 uur worden extra handen gezocht voor activiteiten in de Sprenckweide.

Het aanbrengen van schapengaas rond het (rollator)pad

Het (rollator)pad is aangelegd om voor bewoners die wat minder goed ter been zijn het mogelijk te maken om een wandeling door de weide te maken. Er staan langs het pad een paar zitbankjes. Tot nu toe hadden de schapen ook vrij toegang tot het pad en dat is wel gezellig maar levert een vervelend probleem op namelijk vieze schoenen en vieze rollatorwieltjes. Door schapengaas bij het pad te plaatsen kunnen de schapen niet meer op het pad lopen. Hiervoor is de inzet van vele handen gewenst! Overigens vormen we het schelpenpad om naar een maaipad.

Bloementuin voor de bijen in de Sprenckweide

De Sprenckweide heeft een mooi bijenhotel en zoekt bewoners. Om dat mogelijk te maken wil de werkgroep meer bloemen en planten die prettig zijn voor bijen. Door de omheining van het pad kunnen de schapen niet meer in de middendelen komen waar een bloemenweide gerealiseerd kan
worden. Het is een groen werkdag, waar al werkend de buurtcontacten worden gemaakt of verstevigd. We hopen dat families en individuen uit de buurt op deze dag naar de Sprenckweide komen.
Kranensteijn, onderdeel van Hof ter Veste, zal zorgen voor de koffie en koek! En Landschapsbeheer zal zorgen voor deskundige begeleiding. Het resultaat is dat we na die dag een mooie bloementuin hebben aangelegd.
Loop op vrijdagmorgen even langs en help een handje mee, maak een praatje of kijk of het werk al opschiet!

U kunt zich natuurlijk ook opgeven om mee te werken!
Adres: Ter Vestelaan 5
4333 GZ MIDDELBURG
Contactpersoon voor de werkgroep Sprenckweide:
Wim Oving
oving@zeelandnet.nl
0622678944