Als betrokken inwoner ken jij jouw wijk of buurt als geen ander. Je weet al veel van welke mooie dingen er gebeuren en wat onze gemeente allemaal te bieden heeft aan voorzieningen, activiteiten, mensen, verhalen, nieuwtjes, oproepjes, plekjes, ideeën, initiatieven en talenten. Helaas is deze informatie moeilijk vindbaar voor anderen. Het zit maar bij een paar mensen in het hoofd of is versnipperd over allerlei websites en social media. Vaak ook nog incompleet en verouderd. Dat is erg jammer en zo kunnen we niet optimaal gebruiken wat er allemaal al is.

Zoals je inmiddels weet starten we als gemeente met de aanpak van mijnbuurtje.nl. Zij bieden een verbindende aanpak met online platform waarin inwoners in de rol van ‘buurtverbinder’ alles dat de gemeente Middelburg in huis heeft zichtbaar maken. Deze aanpak heeft zich al bewezen in andere gemeenten en zorgt aantoonbaar voor meer verbinding en ontmoetingen. Mensen en organisaties vinden elkaar beter en werken samen voor een leukere en meer betrokken buurt.

Uitnodiging
Iets voor jou? Zou jij het leuk vinden om ons te helpen om alles wat onze mooie gemeente te bieden heeft zichtbaar te maken? Of ken je iemand die hier enthousiast van wordt? Kom dan naar de volgende informatieavond. We leggen je graag uit wat we willen doen en welke rol jij misschien kunt spelen.

Wanneer en waar?
We zien elkaar op donderdag 16 maart in Nehalennia Breeweg aan de Breeweg 71-e in Middelburg. Wethouder Willemien Treurniet ontvangt je vanaf 19.30 uur (inloop 19.00 uur). De begeleiding van de bijeenkomst is weer in handen van Hanneke van Stokkom, medeoprichter van mijnbuurtje.nl. We vinden het fijn als je ons laat weten of je komt. Dit kan bij Inge Bostelaar via mijnbuurtje@middelburg.nl.

Flyers en Posters
Deze informatieavond van Mijnbuurtje wordt georganiseerd voor alle inwoners van de gemeente Middelburg die ‘buurtverbinder’ zouden willen worden. Daarom hebben we flyers en posters laten drukken om de informatieavond onder de aandacht van deze betrokken inwoners te brengen (zie bijlage). We hebben hulp nodig bij het verspreiden hiervan. We zouden je daarom willen vragen om ons te helpen bij het verspreiden van de flyers en posters, bijvoorbeeld in de wijkcentra, bij de tandarts, de supermarkt, de sportvereniging, e.d. Wil je ons helpen? Heel graag! Neem dan contact met ons op via mijnbuurtje@middelburg.nl.