In de Fazantenhof wonen mensen met veel plezier. Op zichzelf, maar naar behoefte ook met onderling contact. Er is altijd wel iemand die boodschappen doet en de post ophaalt voor iemand die slecht ter been is. De jaarlijkse barbecue is heel gezellig, maar je wordt er niet op aangekeken als je niet gaat. Blijven de gordijnen dicht, dan zal er wel een keer worden aangebeld om te zien of de bewoner niet is gevallen. Ook in de Watersniphof bestaat actieve burenhulp op een vergelijkbare manier.  Grand Café Willem wordt ervaren als een gezellige plek – als je het kent. Vanaf de buitenkant is het niet zo zichtbaar en uitnodigend. Het zou meer een ontmoetingsplek kunnen worden.

Klarenbeek wordt wat sleets. Hier zouden nieuwe investeringen door bewoners en gemeente welkom zijn. Hier meldt de wijkverpleging meer eenzaamheid dan in Veersepoort. Het komt voor dat de verpleging het enige contact op een dag is dat mensen hebben. Mantelzorgers hebben het vaak erg druk. Het wijkteam zou kunnen nagaan of er in de buurt meer hulp is te activeren. Bijvoorbeeld met studenten van de Jacob Roggeveenhof. Mensen met belangstelling of ideeën kunnen zich altijd melden bij het wijkteam.

Sommige deelnemers aan de dialoogtafel dachten dat er een gewone wijktafel zou zijn. Ze waren wel blij met de andere opzet van de avond en waardeerden het dat er goed naar elkaars ervaringen en ideeën werd geluisterd. Met dank aan Middelburgindialoog voor de gespreksleiding. Op donderdag 21 april om 20.00 uur is er een wijktafel met wethouder en politie. Tot dan.