Vrijdag 10 maart om 10.00 worden de eerste bomen geplant met leerlingen van groep 6 van de Vrije School Zeeland. De bewoners van Hof ter Veste en Kranesteijn zijn er bij en andere aanwonenden en belangstellenden uit de wijk. De gemeente is aanwezig in de persoon van wethouder Arjan Beekman. En dit allemaal dankzij de noeste arbeid van een lokale werkgroep, waarin vanuit het wijkteam de coördinatie werd verzorgd door Nico Landsman. Veel praktisch én inhoudelijk werk is gedaan door Sylvia Tuinder van Stichting Landschapsbeheer Zeeland en boer De Nood, wiens schapen straks onder de bomen kunnen schuilen. Iedereen is welkom.

De financiering komt van de mensen die een boom adopteerden, de gemeente Middelburg, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, NLDoet en de Rabobank. Nog niet alle bomen zijn geadopteerd. Voor 69 euro komt uw naam ook op deze lijst. We verwachten nog bijdragen van andere fondsen.

Er volgen nog vele activiteiten om het weiland tot een steeds fraaier gebruikspark om te vormen en om als wijkbewoners met elkaar en met andere bezoekers te genieten van deze nieuwe natuur en van elkaar. Wilt u meedoen in de organisatie? Meld u zich dan aan bij de werkgroep via info@klarenbeekveersepoort.nl. Zie ook de PZC.