Het was alweer een tijdje geleden dat ik er kwam. Vandaag liep ik blij verrast over het brede rollator-pad, dat nu vrij is van uitwerpselen van schapen. Ze staan nu achter gaas, dik in de wol, goed voorbereid op een koude winter. Dat ik verrast werd, vond zijn oorzaak in de bloeiende kruiden in een van de rondjes van de wandel-8. Wat mooi om dat zo te zien!

Er is nog wel werk te doen. Zoals het gras weghalen bij de betonplaten, waarop de beweeg-Rabo-bankjes staan, zodat je goed achter het bankje kunt komen. Dan houd je je met je ene arm vast aan de rugleuning en zwaait je andere been zo hoog mogelijk op naar voren en naar achteren.

Bijenhotel bewoond

Het bijenhotel wordt bewoond! Enige renovatie lijkt al wel op zijn plaats of misschien een tweede hotel erbij? Verderop, achter het schapengaas, groeit de Zeeuwse haag, die nu nog door een afzonderlijk gaas wordt beschermd. Daarbinnen waren frambozen en bessen aangeplant, maar die hebben het niet gered in de droge periode. Nieuwe aanplant is nodig om dit plekje vruchtbaar en eetbaar te maken.

Het wilgenpad door de koeienwei is goed aangeslagen, op een paar stekken na. Die moeten opnieuw de grond in. Wellicht weer een leuke klus om met een van de vele scholen in de buurt te doen.

De werkgroep en Stichting Landschapsbeheer Zeeland maken een programma voor de activiteiten komend jaar. Natuurlijk hopen we op actieve deelname van steeds meer buurtbewoners!