Dit najaar bestaat de in onze wijk gevestigde Vrije School Zeeland 45 jaar én het vrijeschoolonderwijs is 100 jaar jong. Dit wordt onder meer gevierd met voorstellingen voor de klassen. Op zaterdag 26 oktober kunnen kinderen uit de wijk komen kijken naar twee sprookjes.

Van 21 t/m 28 oktober 2019 is de nomadische karavaan van Nicole & Martin te gast in Middelburg.  Al twintig jaar doorkruist dit theatergezelschap Europa en speelt sprookjes van Grimm, in acht talen – ook in het Nederlands. Sprookjes werden eeuwenlang mondeling doorgegeven. Nu worden ze gespeeld op een manier die je zelden ziet: doorleefd, behendig, met humor en met heel veel liefde. Nicole & Martin brengen diepe verhalen met vernuftige beelden, vrolijke muziek en een flinke scheut acrobatiek

Op zaterdag 26 oktober speelt het theatergezelschap Nicole et Martin twee sprookjes van Grimm in de Witte Tent op de voormalige atletiekbaan in de Veersepoort:
11.00 Hans en Grietje
18.30 IJzeren Hans.

Je kunt kaarten bestellen via de website van het gezelschap. Wacht niet te lang!

De artiesten vinden het fijn als je wilt helpen om de Witte Tent op te bouwen op dinsdag 22 oktober tussen 8 uur en 16 uur en af te breken op zondag 27 oktober tussen 9 uur en 13 uur. Hiervoor kun je je aanmelden via sprookjestheater.vsz@gmail.com. Lees meer op vsz.nl.