Uitnodiging voor online Wijktafel Klarenbeek-Veersepoort, dinsdag 16 maart 2021 19.30 – 21.00 via Zoom. Klik op deze link.

Met wethouder Chris Simons, wijkmanager Henk Huige en onder leiding van wijkteamvoorzitter Ben Lap. Bij de eerste punten is ook de wijkagent aanwezig. Hieronder de agenda (misschien volgt nog een update).

 1. Skatebaan
  1. Visie wijkteam
  2. Wat doet de gemeente verder?
 2. Overlast van vuurwerk, vernieling en andere zaken
  1. Het wijkteam sprak met de wijkagent. Er blijken weinig meldingen binnen te komen. Advies: denk niet dat een ander meldt; bel de meldkamer (0900 – 8844). Dan verhoog je de kans dat de politie in actie komt.
  2. Overlast en drugshandel bij CSW Toorop
   School, politie, jeugdwerk en buurt zijn in contact. Ook hier geldt: meld!
 3. Vogelpark
  Ideeën Henk Nijssen en reacties
 4. Nieuwbouw
  1. Churchilllaan
   Hoe staat het met de plannen voor nieuwbouw Zorgstroom en Woongoed op de locatie van de school? En de inbreng van bewoners?
  2. Locatie De Meker
 5. Coronahulp
  Heb je hulp nodig? Komt dat niet van ‘gewone’ instanties? Of mis je aanspraak? Bel dan Welzijn Middelburg (0118 – 727013). Samen zoek je een uitweg. Dat kan ook zijn via wijkbewoners.
 6. Middelburgers.nl
  De gemeente weet nog steeds niet of dit platform blijft bestaan. Vinden het wijkbewoners het nuttig?
 7. Ideeën voor leefbaarheid uit wijkbudget (digitale procedure)
  Het wijkteam en de gemeente willen de drempel voor het indienen van ideeën verlagen. Dat kan straks online. Ook kun je dan online stemmen op deze ideeën. Bedenk alvast je ideeën. Wat gaat jouw idee kosten? We laten een demo zien.
 8. Wijkvisie en Omgevingsplan
  Wie heeft al zicht op de opbrengst van de bijeenkomsten die de gemeente over thema’s organiseerde? Zijn daar visies bij die speciaal voor onze wijk van belang zijn?
 9. Jaarverslag Stichting Klarenbeek Veersepoort
  Deze stichting beheert budget voor de Sprenckweide en andere bewonersinitiatieven in de wijk. Als je wilt dan kun je het financiële verslag opvragen.