Vandaag, 4 mei 2016, was een zaaiploeg actief voor de wilde bijen en honingbijen in Veersepoort. Kinderen zaaiden het zaad zorgvuldig en met liefde over de vers gefreesde aarde. Nu nog wachten op een flinke regenbui.
De  gemeente stelde twee veldjes beschikbaar. Het ene achter de sporthal, het andere langs het wandelpad aan de Geersesweg. De Imkersvereniging Walcheren nam hiertoe het initiatief onder het motto ‘Meer bloemen op Walcheren’. De grondbewerking en de aanschaf van het zaad werd mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Rabobank en het Delta Zeelandfonds en de medewerking van de Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ). Aan de Geersesweg komt een bordje te staan met informatie.

Uit het beheeradvies van SLZ: “Omdat insecten en meer bepaald bijen een voornaam doel zijn, gaan we uit van biologisch geteeld zaad. Hier wordt voorgesteld een mengsel met soorten waarvan met name de honingbij profiteert (bv met Phacelia) en inheemse en Zeeuwse topsoorten (wat betreft nectar en stuifmeelproductie), bv Luzerne, Witte- en Citroengele honingklaver. Daarnaast enkele lokaal en biologisch geteelde zaden (van de akkers van Het Zeeuwse Landschap) met daarin oa Bolderik, Gele ganzenbloem, Bonte wikke en Boekweit. Met deze soorten zal het ook voor de mensen een lust voor het oog worden.”
Zaaien Geersesweg2