Zitten er al solitaire bijen in de bijenheuvel? (foto’s Jaap Taminiau)

De Sprenckweide zindert van het leven in het water en in de bodem. Op 20 mei was het ook bovengronds een drukte van belang. Jonge en oudere omwonenden ontmoetten elkaar tijdens de wandeling op het rollatorpad, bij de bijenheuvel, op het rabobankje, aan de picknicktafel of aan de waterkant. Deze mensen wisten de ingang aan de Ter Vestelaan te vinden. Of ze zijn meegelopen na de koffie in het atrium van het hof aldaar.

Het pad door de Sprenckweide is veel verbeterd door het plaatsen van gaas aan de buitenrand, waardoor de schapen niet meer op het pad komen. Nu kun je er tenminste lopen zonder dat je voeten en wielen vuil worden.

De initiatiefnemers hopen dat steeds meer mensen de Sprenckweide zullen vinden voor een wandeling, een picknick, een praatje, …. We benadrukken wel dat honden niet zijn toegelaten, omdat hun uitwerpselen zeer schadelijk kunnen zijn voor de schapen. Zonder hond kun je een leuk rondje lopen, langs de nu nog kleine wilgen naar de bouwweg en de Sprencklaan. Mensen met ideeën of praktijkkracht kunnen zich melden bij de werkgroep via info@klarenbeekveersepoort.nl.