De gemeente heeft in de Veersepoort en omgeving een ‘wijkbrief‘ verspreid. Hierin worden projecten vermeld die de gemeente in overleg met bewoners uitvoert.

Enkele daarvan kun je volgen via https://doemee.middelburgers.nl/nl-NL/. Daar staan belangrijke documenten om te lezen. Om via doemee te reageren, heb je een inlog nodig, maar die kun je eenvoudig maken als je die nog niet hebt.

Tot 11 mei (volgens doemee) kun je reageren op Op 30 mei bespreekt de Commissie Ruimte uit de gemeenteraad het ontwerp voor de omgeving van de skatebaan. Het idee voor agriforestry dat erin is opgenomen, biedt mogelijkheden voor bewoners om blijvend mee te doen. De bedoeling is je daar hazelnoten, frambozen, e.d. kunt oogsten voor eigen gebruik. Als je met elkaar wat doet aan snoeien en ander onderhoud, dan blijft het mooier en kun je meer oogsten. Hier wordt ook de buitenfitness gerealiseerd, waarvoor vorig jaar €3.000 uit het wijkbudget beschikbaar is gesteld.
Update 20 mei: Aan de gemeenteraad wordt een extra bedrag gevraagd voor de inrichting van de omgeving en voor de gestegen kosten van de skatebaan. Als de gemeenteraad op 9 juni instemt, dan kan de baan in oktober klaar zijn.

Impressie skatebaan en omgeving

De nieuwe speelvoorziening die de huidige skatebaan vervangt, wordt een uitbreiding van de bestaande speelplek bij de Vinkenhof/ Zwanenhof. Dat is de uitkomst van overleggen met bewoners, ouders en kinderen. Er zijn een paar ontwerpen gemaakt. Op woensdag 8 juni kunnen kinderen tot 12 jaar tussen 14.30 en 16.00 uur naar de speelplek komen om te stemmen op het ontwerp dat hen het meest aanspreekt. Dat wordt een feestje.

Er wordt ook gewerkt aan meer biodiversiteit in het Vogelpark.