We lezen en horen het (bijna) iedere dag in de krant en op de radio en tv. We moeten meer bewegen, gezonder eten, minder gestresst zijn! Welnu, dan is een volkstuin de oplossing. Een middagje werken in de volkstuin vervangt een goede work-out in de sportschool én is ook nog lekker in de buitenlucht. Hoe vers en gezond wil je het hebben als je ‘s middags een kropje sla oogst dat ‘s avonds op je bord ligt. En dat alles in een ontspannen sfeer, met tijd voor een praatje met de buren-tuinders.

Het gelukkige toeval wil dat inwoners van zowel Klarenbeek als de Veerse Poort een volkstuinencomplex praktisch ‘om de hoek’ hebben: op loop- en/of fietsafstand.
Op twee prachtige locaties ligt een geheel van tuinen met ieder hun eigen karakter:
De Nadorst aan het Baaijenompad en De Veersepoort (ja, ja, aan elkaar geschreven) aan de Geersesweg. Op beide locaties zijn nog tuinen vrij: u kunt dus zo beginnen en al deze zomer genieten van uw eigen geteelde groenten en fruit. Of met een boeketje bloemen naar huis gaan.

Het is ook nog eens een goedkope hobby. U betaalt momenteel € 0,30 huur per vierkante meter en jaarlijks € 5,00 contributie (prijspeil 2016). Alle actuele kosten vindt u op de website van Volkstuinvereniging Kweeklust, evenals de contactgegevens van de terreincoördinatoren: www.vtvkweeklust.nl.

Wilt u eerst eens vrijblijvend een kijkje komen nemen? Dat kan. Neemt u dan contact op met de terreincoördinator van het betreffende terrein.