Hét nieuwsfeit van de wijktafel op 21 april was toch wel de aanleg van deze stuntbaan voor grote jongens op kleine fietsen. Met z’n tweeën lieten ze zien wat ze doen op zo’n ‘dirtbaan’. Dat blijkt geen vuile weg te zijn, maar een met veel zorg aangelegd parcours. Vaak zijn ze in de avond en op zondag bezig. Voorlopig nog vooral met het verplaatsen en aanstampen van zand, dat zo hard wordt als beton en dan geschikt is voor de stunts.

Na wat zoeken vond ik een rapportage op youtube. Naast de Scouting aan de Geersesweg lag hun baan al, maar was nog weinig in gebruik. Dat gaat nu veranderen.

Heel iets anders dan BMX’en is fietsen op mountainbikes. Er was vóór de wijktafel wat ongerustheid over de mountainbikeroute rond Middelburg. Het traject zou over wandelpaden gaan. Daarover is eerder deze week overleg geweest met bewoners; wethouder Chris Simons wist te vertellen dat men tot goede oplossingen is gekomen.

Overlast

Onze wijk is best rustig, maar toch is er soms sprake van overlast. Kinderen die op een dak lopen, hangplekken met alcoholgebruik, doodgebeten kippen, voetballen tegen garagedeuren. Allemaal zaken waarvoor 112 gebeld mag worden in de hoop dat de politie op tijd ter plekke kan zijn om de overtreders direct aan te spreken op hun gedrag. Voor overlast door afval en hondenpoep moet je bij de gemeente zijn. En hopelijk komen er nu eindelijk afvalbakken achter het Sportpark Veersepoort, zodat hondenbezitters en andere afvalopruimers niet met hun zakjes naar de winkels hoeven te lopen om het afval netjes te kunnen wegwerpen.
Voorkom inbraken, doe je raam dicht als je weg bent. Wil je meemaken hoe gemakkelijk het soms is om binnen te komen? Doe dan mee met de ‘voetjesactie’ op 3 mei vanaf 19.00 met de wijkagent, vanaf Grandcafé Willem.

Gezellig samen

Achter de sporthal en langs het wandelpad aan de Geersesweg (naast de dirtbaan) is grond omgewoeld met de bedoeling om daar bloemzaad in te zaaien. De Imkersvereniging Walcheren hoort graag wie er mee wil zaaien. 4 mei 10.00 bij de sporthal is gepland als zaaidatum (imkerswalcheren@gmail.com).

Ook in onze wijk komt eenzaamheid voor. Dat bleek door verhalen van de wijkverpleging tijdens de dialoogtafels over het leven in de wijk. Er komt een initiatief met studenten van de Jacob Roggeveenhof om wat voor deze mensen te betekenen. Als er anderen mee willen doen: we horen graag van u (info@klarenbeekveersepoort.nl).

Er is budget toegekend aan de wijkvereniging voor het zomerfeest en het sinterklaasfeest. Het wijkteam en de wijkvereniging gaan ’s rond de tafel om te bespreken hoe beide meer samen kunnen optrekken.
Er is nog budget beschikbaar voor activiteiten in de wijk. En er zijn ook nog groencheques te verdelen voor meer groen (of bloemen) in de wijk. Wie neemt initiatief? Laat het ons weten.

Iemand van Stadspark Molenwater vertelde dat ze binnenkort aan alle inwoners van de stad gaan vragen om hun ideeën in te dienen. Daarmee gaat een architect dan aan de slag. Over het Sprenckpark kunt u elders op onze site meer lezen. De gemeenteraad heeft ingestemd.

Bezoek de volgende wijktafel op 17 november in Grand Café Willem en doe mee met het wijkteam op 5 mei (lokatie nog niet bekend: meld je aan via info@klarenbeekveersepoort.nl of raadpleeg de website).