In Middelburg is sinds vorig jaar een werkgroep van Hartveilig Wonen (nu STAN genaamd) in samenwerking met de gemeente Middelburg van start gegaan, om AED’s te registreren en vrijwilligers/burgerhulpverleners te werven.

Wanneer er een oproep via 112 binnen komt voor reanimatie, worden gelijktijdig met de hulpdiensten ook vrijwilligers opgeroepen die in de buurt aanwezig zijn om te reanimeren. Dat gebeurt via een sms op de mobiele telefoon. Ook wordt op hetzelfde moment een andere burgerhulpverlener om een AED gestuurd, wanneer die in de nabije omgeving geregistreerd staat.  Vaak kunnen burgerhulpverleners eerder aanwezig zijn dan ambulancepersoneel omdat de ambulance vaak een langere aanrijtijd heeft.

Naast reanimatie is een AED ook belangrijk!
De Jumbo, CSW en het Calvijn College zijn in het bezit van een AED, die we in geval van nood kunnen gebruiken, maar zijn niet 24 uur beschikbaar. Een gegeven is dat een hartstilstand vaak voorkomt aan het begin van de nacht óf ’s morgens vroeg. Dan is er dus geen AED in onze buurt!

Sinds enkele maanden loopt er een actie in samenwerking met de Hartstichting en Philips, waar door middel van donatie van buurtbewoners een AED+kast aangeschaft kan worden.
Op verschillende plaatsen in Middelburg is men hier al mee bezig, óf is de actie al voltooid en is de wijk/straat een AED rijker.

Dit lijkt ons ook een goed initiatief voor onze wijk(en)!

De plaatsing dient dan zo centraal mogelijk te zijn en hierbij denken we dan aan de omgeving van de Jumbo.
We willen de actie zo spoedig mogelijk opzetten en in die periode zo veel mogelijk mensen er mee bereiken. De actieduur is een maand, wanneer dan het benodigde bedrag bij elkaar is, is onze buurt-AED  een feit!
Mocht u geld gedoneerd hebben, en de actie wordt niet gehaald (maar daar gaan we niet vanuit), dan wordt het bedrag automatisch weer teruggestort op rekening.

Help je mee?

Doneer voor onze BuurtAED:
1. Ga naar BuurtAED.nl en zoek de actie: Middelburg, Sir Winston Churchill-laan
2. Kies Doneer nu en bepaal jouw bijdrage
3. Doneer met naam of anoniem
4. Betaal eenvoudig via iDeal

Alvast bedankt!