De gemeenteraad heeft 15 april 2021 een besluit genomen over de skatebaan: er komt een nieuwe skatebaan op een andere plaats in Middelburg. Skatepark Wim wordt gesloopt en vervangen door een speelvoorziening voor kinderen tot 12 jaar.

Wethouder Dekker heeft toegezegd dat er samen met de skaters wordt gekeken naar hoe de nieuwe skatebaan moet worden. We hebben met de dreigende sluiting het landelijke nieuws gehaald. Met de nieuwe baan komt Middelburg weer in het nieuws, maar dan als dé plaats om te skaten.

Toen de rechter in januari zei dat de baan dicht moest, heeft hij ook gezegd dat de baan weer open kan als er een nieuw besluit is genomen. Het besluit van de gemeenteraad zegt dat er een nieuwe baan moet komen. Er wordt gekeken naar een nieuwe locatie. Vervolgens wordt er een nieuwe baan ontworpen en aangelegd. De planning is dat de nieuwe baan aan het einde van dit jaar klaar is.

De Buurtgroep Prettig Wonen vindt het goed dat de skatebaan open blijft tot er een nieuwe baan is. Vanaf zaterdag 1 mei mag er weer geskatet en gestept worden op skatepark Wim.