Aan de rand van Klarenbeek en de wijk Griffioen ligt de Sprenckweide. Het is veel meer dan een weide voor kleinvee. Aan de zijde van de Ter Vestelaan ligt de ingang voor een mooie wandeling in het parkje met veel wilde bloemen en planten. 

De bloemenweide is nu in winterslaap. Langzaamaan komen de planten weer tot bloei. Intussen zijn de vogels, bijen en andere insecten al druk met de voorbereidingen voor een mooi voorjaar. Dat is ook te zien aan de kolonie ganzen die zich weer laten zien. Ze zoeken een goede plek voor hun nest. We konden de eerste jonge nijlganzen alweer zien dribbelen door het hoge gras. En de ouders houden de omgeving heel goed in de gaten. De jongen worden goed beschermd!
De scholeksters zijn er ook weer, de hazen laten zich weer zien, de ooievaar komt ook even kijken en dan nog alle kleine vogels die er iets van hun gading vinden. ’s Morgens begint de dag met een flinke groep meeuwen.

Het voedselbosje ligt naast de brandweerkazerne. Het heeft een moeilijke start achter de rug. Dit najaar is er veel opnieuw geplant. We gaan met de vrijwilligers proberen het grove onkruid beheersbaar te houden. Wil je af en toe een ochtend meewerken? Meld je aan bij Wim Oving via oving@zeelandnet.nl.

Als je het ontwerp omgevingsvisie van de gemeente Middelburg leest, zie je dat de groene long, waar de Sprenckweide een belangrijk onderdeel van is, gehandhaafd blijft. Dat is mooi en betekent voor ons dat we met een gerust hart van weide, voedselbosje, bloemenperken, wandelpaadje, flora en fauna kunnen blijven genieten! En een handje meehelpen op z’n tijd blijkt dus waardevol!

Hieronder diverse tekeningen behorend bij de omgevingsvisie.

onbekend.jpg
onbekend.png