Waar word jij het meest enthousiast van? Bloemen en bomen om het Vogelpark (de grasvelden in de Veersepoort) vogelvriendelijker te maken? Of fitnesstoestellen in dat park of waar de skatebaan nu nog is? Je kunt ook stemmen voor een voedselbos naast de brandweerpost aan de President Rooseveltlaan (in de Sprenckweide) of voor een betere hondenspeelplaats tussen het Kees Mooimanpad en de Prooijenseweg. Dit zijn de ideeën die wijkbewoners hebben ingebracht voor besteding van het wijkbudget van €10.000. De indieners van de ideeën met de meeste stemmen kunnen aan de slag met de uitvoering. Vaak hebben ze nog wel wat extra geld nodig. Daarvoor kun je op vrijdag 4 juni en 18 juni tussen 10.00 en 12.00 advies krijgen op het online spreekuur van de Zeeuwse Bibliotheek (kan trouwens elke eerste en derde vrijdag van de maand).

Stemmen kan hier tot 22 juni. Je moet je wel even registreren bij ‘doemee’ als je dat nog niet hebt gedaan. Bij je eerste registratie geef je je naam, e-mailadres en wijk op. Je registratie gebruik je later ook voor andere projecten (zoals de omgevingsvisie).

Alle ideeën hebben extra mensen nodig die willen mee-organiseren of mee-uitvoeren. Wil je meedoen? Geef dat dan aan in een reactie onder het idee. Een mailtje naar het wijkteam kan ook. Het wijkteam ziet graag dat wijkbewoners met elkaar de wijk mooier en leefbaarder maken. Daaraan kunnen we zelf, samen, een heleboel doen. En dat mag ook. Onze omgeving is immers van ons gezamenlijk. Vaak moeten we wel afstemmen en coördineren. Dat doen we als wijkteam en ook met de gemeente: bij meer ingrijpende zaken laten we onze gekozen vertegenwoordigers en bestuurders de knoop doorhakken.