De voetjesactie van 27 juni in Klarenbeek ging weer door heel wat niet afgesloten deuren. De politie liet een ‘voetje’ achter als waarschuwing: “Mensen, sluit uw deuren en ramen goed af als u even niet bij de deur bent.”

De werkgroep Sprenckpark heeft haar plan iets bijgesteld door de tevredenheid met het resultaat: een hollebollige wei met fruitbomen, hagen, schapen en een wandelpad. Er wordt overwogen om het niet een ‘park’ te noemen, omdat dat doet denken aan schone paden en gemaaide gazons. Er is een intentieverklaring opgesteld door alle betrokkenen. Hierin wordt beschreven wat ieder tot zijn taken en verantwoordelijkheden rekent. We hopen dat dit in het najaar bij een feestelijke gebeurtenis kan worden ondertekend.

Er staat een frame klaar voor een bijenhotel in het Sprenckpark. Schoolkinderen willen helpen met het boren van gaten in houtblokken en het binden van bamboe. Er is nog wel een volwassene nodig die dit geheel wil begeleiden. Hebt u interesse? Bel dan met Nico Landsman, 0640017191.

Vijf oudere mensen ontvangen bezoek van studenten van de UCR Roosevelt Academy. Dit wordt georganiseerd door het studentenbestuur, dat elk jaar uit nieuwe leden bestaat. We hopen dat het project volgend jaar doorgaat.

Nico Landsman organiseert voor Zorg Verandert dialoogtafels over veranderingen in de zorg. Deze staan open voor mensen die zelf of als mantelzorger met zorg te maken hebben. Ook hierover kunt u hem bellen.